איידס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/04/2002 | 01:33 | מאת: רון

שלום רב, יש לי שאלה תיאורטית !!! מה הסבירות להידבקות בנגיף האיידס כתוצאה מביקור אצל רופא השיניים, אם נניח (רק באופן תיאורטי) שאין שם הקפדה חמורה על הסטריליזציה, ובנוסף לכך - הפציינט שטופל לפניי היה חולה או נשא איידס ? (ואיך בכלל מחטאים שם את ה"מקדחה" של השיננית ?), בברכה, רון

שלום רון, לצערי השאלה ששאלת אינה תיאורטית כלל, ומקרה של הדבקה (מכוונת?) של פציינטים ע"י רופא שיניים כבר תואר לפני כ- 12 שנה בארה"ב. יחד עם זאת הסבירות לכך היא מאד מאד קטנה אם הרופא וצוותו מקפידים על כללי ההגינה הבסיסיים המקובלים כיום במרפאות (למשל- חבישת כפפות, שמוש בציוד חד-פעמי, וחיטוי הציוד הקשיח באוטוקלאבים מיוחדים). לשאלתך הספציפית על הסיכוי להדבקה - אין מידע מדויק על כך, אך ידוע למשל כי הסיכוי של אדם הנדקר ממחט הנגועה בדמו של נשא HIV (או אפילו חולה איידס) להידבק בנגיף זה הוא כאחד לשלוש מאות (1:300)- ואתה יכול לנסות להשליך מכך לכל סיטואציה (מעשית או תיאורטית) אחרת. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות