CMV וכניסה להריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/04/2002 | 22:36 | מאת: דליה

נאלצתי לעבור הפסקת הריון עקב הדבקות העובר ב- CMV . שמונה חדשים לאחר ההדבקות ביצעתי בדיקות לוזרות של CMV ו- EBV , ונוכחתי לדעת כי תוצאות הבדיקה גבוהות יותר משהיו לפני שמונה חדשים. תוצאות הבדיקה לפני שמונה חדשים היו: cmv -igg 2.26 EBV IGG 174 EBV EBNA 304 לעומת זאת היום: CMV-IGG 1.74 EBV IGG 200 EBV EBNA 305 אני מעונינת להכנס להריון, השאלה היא על סמך תוצאות הבדיקה האחרונות האם קיים סיכון בהריון? הייתכן שהוירוס עדיין פעיל בגופי? מה ניתן לעשות במקרה זה? (הופנתי להיוועצות עם מומחה למחלות זיהומיות) תודה

שלום דליה, נגיפי ה- CMV וה- EBV שייכים לקבוצת נגיפים הנוטים תמיד להישאר בגופנו לאחר הדבקה- בדרך כלל בצורה רדומה וא-סימפטומטית (אצל אנשים עם מערכת חיסונית טובה). גם אצלך מצויים, כנראה, שני נגיפים אלו, אך הבדיקות שעברת לאחרונה אינן מעידות על פעילותם, ובוודאי שלא על סכנה הנשקפת מהם לעוברך אם תכנסי להריון. נהפוך הוא- ערכי IgG גבוהים מעידים, בד"כ, על זיהום ישן. המלצתי- לבצע בדיקות IgM לנגיפים אלו. אם ערכיהם נמוכים (תקינים)- להירגע ולהמשיך עם ההכנות לכניסה להריון, ואם ערכים אלו גבוהים- נדבר הלאה. הרבה בריאות אפי

04/04/2002 | 21:36 | מאת: דליה

שלום אפי תודה רבה לך על זריקת ההרגעה. לגבי ה - igm: CMV - IGM הוא חיובי EBV - IGM הוא 14.00 על מה נתונים אלו מעידים בהמשך לשאלתי?

מנהל פורום מחלות זיהומיות