האם דלקות חריפות יכולות לגרום לאי פריון?מבקשת תגוב

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/04/2002 | 19:46 | מאת: דפנה

היו לי דלקות ברחם ובאיבר המין כ-5 שנים. לקחתי כל מה שהרופאים נתנו לי אך הדלקות המשיכו. מגיל 19 עד גיל24 לערך. בגיל 24 הלכתי לכיוון הרפואה המשלימה שיניתי תזונה וחיזקתי את המערכת החיסונית והמצב הבריאותי שלי השתפר פלאות. כיום אני בת 25 עוד מעט ומנסה להיכנס להריון כבר 8 חודשים ולא מצליחה. אני ממש מתוסכלת מכך ורוצה לדעת האם הדלקות החריפות והזיהום שהיה לי גרמו לי לחוסר פוריות? הערה: בגיל 22.5 נכנסתי להריון אך זה לא היה תקין כי העובר לא התפתח ובחודש השלישי עברתי הפלה. לקחתי מאז גלולות עד שהיה ברצוני לעשות נסיון נוסף. בתקווה שהגוף ירפא בנתיים והנסיון יצלח. כעת אני לא מסוגלת להיכנס להריון כלל וכלל וזה מדאיג אותי. אם כבר הצלחתי בעבר אז מה מונע מגופי לקלוט עובר כעת?אם הדלקות גרמו לי להצטלקויות חס ולילה אז מה יכולות להיוןת ההשלכות לכזה דבר? איזה מן טיפולים עוברים בכזה מצב? אשמח לתשובות מקצועיוצ. רפנה

שלום דפנה, זיהומים בחצוצרות (או ברחם), והצטלקות שבאה בעקבותיהם, הם בהחלט סיבה ידועה ושכיחה לקשיים להכנס להריון. אני ממליץ לך לפנות לגניקולוג/ית כדי לבדוק נקודה זו (כמו גם סיבות אחרות). הרבה בריאות אפי

04/04/2002 | 21:38 | מאת: דפנה

אפי, תודה על ההתייחסות. אך לא כתבת לי איך יכול להיות שבעבר כן נכנסתי להריון למרות שהעובר לא התפתח? וכמו כן האם דלקות ברחם גורמות לאי פריון מוחלט ולא אוכל חס וחלילה להביא לעולם ילדים או שישנם טיפולים שבעזרתם ניתן להתגבר על הבעיה. תכתוב לי בבקשה תשובה יותר מפורטת כי אני ממש מודאגת

מנהל פורום מחלות זיהומיות