כאבי גרון ממושכים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/04/2002 | 17:26 | מאת: ריקי

1.אילו זיהומים ויראליים יכולים לגרום לכאבי גרון שנמשכים חודשים? 2. האים ניתן לזהות נגיפים אלה ע"י בדיקת דם פשוטה או שצריך בדיקה מיוחדת? עד היום לא הצליחו לעזור לי ולגלות את הסיבה. אולי תוכל לתת לי כיוון.

שלום ריקי, זיהומים נגיפיים רבים מאד יכולים לגרום לכאבי גרון, ואת רובם קשה מאד לאתר בבדיקות מקובלות הזמינות במעבדות קופות החולים (או בחלק מבתי החולים). מבין ה"מפורסמים" שבהם- EBV ו- CMV, ואני מניח כי את עברת כבר, לפחות פעם אחת, בדיקות דם לשני נגיפים אלו. מכל מקום, הדרך הנכונה לזהות נגיפים (מחוץ לשניים שהזכרתי לעיל) היא ע"י ביצוע תרבית במעבדות המתמחות בזיהוי נגיפים (כמו למשל במעבדה לווירולוגיה בביה"ח שיבא). הרבה בריאות אפי

07/04/2002 | 11:50 | מאת: גילי

האם ניתן לבצע בדיקות אלה בחיפה? לאיזה מחלקה עלי לפנות? ואיזה רופא מתמחה בשליחה לבדיקות אלה? (אכן עשיתי כבר בדיקות ל- ebv ול-cmv - וכתוב שחליתי בעבר במחלת הנשיקה ואילו בציטומגלו וירוס כנראה שלא).

24/10/2002 | 21:10 | מאת: בוריס

סעמק

מנהל פורום מחלות זיהומיות