הרפס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/04/2002 | 08:07 | מאת: גל

שלום, האם הרפס מהסוג של פצע חום יכול לגרום להדבקות באיזורים אחרים בגוף? האם הוא יכול לגרום להדבקות גם באיבר המין על ידי מגע מיני אוראלי? והאם בשלב שההרפס (פצע חום) יבש הוא גם יכול לגרום להדבקות? תודה.

שלום גל, הרפס של השפתיים (בד"כ מסוג HSV1) בהחלט יכול לגרום גם להרפס של דרכי המין ע"י מגע מיני אוראלי בזמן שמופיעות שלפוחיות. הסבירות של הדבקה כזו יורדת כשהפצעים מתייבשים, אך אני הייתי ממליץ לך להיזהר גם בשלב זה ולקים יחסי מין כאלו רק עם העלמותם (ובלי קשר לכך- או אולי עם- לקיים יחסי מין עם פרטנרים לא קבועים רק עם קונדום). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות