שאלה לרופא

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/04/2002 | 13:19 | מאת: יעל

. הכנתי שיפודים לאל האש עם ידיד, הוא נדקר מהשיפוד מעץ וירד לו דם, אח"כ כשלקחתי שיפוד אחר שהוא נגע בקצהו ביד הפצועה (שדיממה קצת) נדקרתי מהשיפוד השני האם יש סיכון להעברה של איידס חלילה או צהבות? 2. אם אותו חבר נגע עם הפצע (אחרי כ-2 דקות) בבני התינוק האם יש סיכון חלילה להעברה של מחלות זיהומיות אלו? (תוך כמה זמן הפצע מפסיק להיות מדבק?) 3. האם אישה עם מחזור ששותפת את ידיה עם סבון בלבד מהדם זה הופך להיות לא מדבק?

שלום יעל, תיאורטית- יש סיכוי להדבקה כזו ממנו אליך (אך לא לבנך). מעשית- הסיכון לכך הוא מאד מאד נמוך, ואני לא הייתי מוטרד מכך. לגבי שאלתך השלישית, רחיצת ידיים מלוכלכות בדם עם מים וסבון היא תהליך מספיק כדי לנקות את הידיים הללו, ואם אין בהן פצע פתוח- הדבקה באיידס או בצהבת היא מאד לא סבירה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות