מחלת הנשיקה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/04/2002 | 19:40 | מאת: עידו גרומר

שלום- האם מחלת הנשיקה מדבקת.....? אם כן - באילו אופנים.....? בתודה - עידו גרומר

שלום עידו, מחלת הנשיקה (INFECTIOUS MONONUCLEOSIS) נגרמת בד"כ כלל ע"י נגיף ה- EBV והיא בהחלט מדבקת- למשל ב"עזרת" הפרשות של דרכי הנשימה העליונות (כגון- במהלך שעול) או רוק (המועבר למשל בזמן ....נשיקות). הרבה בריאות אפי

08/04/2002 | 00:36 | מאת: עידו גרומר

לד"ר אפרים הלפרין שלום.... תודה על התשובה הברורה והמהירה..... בהמשך לשאלתי הקודמת בנושא מחלת הנשיקה - נטורופט מקופ"ח ראה את הלשון של אשתי ולפי השערתו יתכן שיש לה "אפשטיין".... מה הסימפטומים של ebv ושל cmv ? - האם יש טיפול ? האם זה יכול להסביר חום נמוך - 37.2- 37.5 ממושך מאד - חודש לאחר שחרור מבי"ח לאחר דלקת ריאות....(צילום רנטגן לא מראה כל שינוי לטובה מתחילת המחלה לפני כ-10 שבועות בסך הכל!) כנראה תיאלץ לעבור ברונכוסרופיה במשך השבוע...... האם מקרים כאלו שכיחים...?

מנהל פורום מחלות זיהומיות