דלקת כבד נגיפית B

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/04/2002 | 23:21 | מאת: תלמידות תיכון

"דוקטורס" שלום! אנו 2 תלמידות תיכון המכינות עבודה על דלקת כבד נגיפית B. התבקשנו ע"י מורתנו לביולוגיה להכין עבודה בת 2 עמודים על מחלה זיהומית לפי בחירתנו. מכיוון שכל כיתתנו בחרה על האיידס בחרנו לעשות משהו מקורי יותר ובחרנו את המחלה הזיהומית המוזכרת לעיל (בראבו לנו - כפיים!). כמובן, מעצם היותנו תלמידות שקדניות בעלות ממוצע ציונים גבוה במיוחד (התחנפות עצמית), העמקנו בעבודתנו וכמובן הגענו ל-4 עמודים על המחלה (בכתב קטן, כמובן)!!! שמענו לאחרונה כי ישנה תרופה חדשנית למחלה אשר נמצאת כרגע בשלבי פיתוח. אנו מקוות כי יש ברשותך מידע על תרופה זו אותו תוכל לחלוק עמנו. במידה ואין בידך מידע זה נשמח אם תוכל להפנות אותנו לגורמים המתאימים - אתרי אינטרנט, טלפונים וכיו"ב. כמו כן רצינו לדעת מה שם הנגיף הגורם למחלה זו (אנו יודעות כי שמו מתחיל באות הלועזית H). כמו כן רצינו לדעת אם אתה יודע מה מקור השם הפטיטיס? נודע לך מקרב לב אם תוכל לענות לשאלתנו במהרה (רצוי עד יום חמישי 11/4/02). תלמידות תיכון. נ"ב- בהזמנות זו הבה ונשבח אתכם על האתר הנהדר הזה...!

שלום תלמידות תיכון, התרופות "החדשות" המוכרות לטיפול בהפטיטיס בי כרונית הן INTERFERON ALFA 2B ו- LAMIVUDINE (שמות גנריים). לגבי תרופות בפיתוח- יש כאלו הרבה, ואפשר לברר זאת בכל מנוע חיפוש באינטרנט (למשל- בחתך של HEPATITIS ו- THERAPY) לגבי מקור השם הפטיטיס- ביוונית HEPATOS זה כבד, והסיומת ITIS - מייצגת תמיד תהליך דלקתי. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות