חום גבוה לתקופה קצרצרה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/04/2002 | 20:46 | מאת: דאפי

שלום ד"ר הלפרין כבר כמה פעמים שאני סובלת מתופעה משונה במקצת: התקפים של חום גבוה (בסביבות 39 מעלות) - מלווה כאבים בכל הגוף וכאב ראש מטריד. עד כאן- נשמע כמו שפעת מצויה, אלא שהחום הגבוה יורד כעבור מספר שעות (לרוב- פחות מיממה), ומשאיר אותי תשושה-משהו אך בריאה. מה יכולה להיות הסיבה? האם זה סוג של שפעת, או תתכן סיבה אחרת? ולבסוף- שאלה קצת מוזרה (ואולי לא שייכת לפורום הזה)- האם ייתכן שלחץ נפשי קשה יגרום לתופעה כזו? תודה על תשובתך, דאפי

שלום דאפי, התופעה שאת מתארת אינה שכיחה ויכולה לנבוע ממספר סיבות- כשלחץ נפשי, יש להניח, יכול להיות אחד מהם (אם כי טיעון כזה הוא קשה להוכחה). סיבות נוספות יכולות להיות, למשל, תופעת לוואי של תרופה אותה את לוקחת לסרוגין, אלרגיה לחומר מסוים, זיהום נגיפי (אם כי העלמות החום תוך שעות אינה תומכת בכך), ירידה תקופתית (ע"ר בעיה תורשתית) במספר הכדוריות הלבנות בדמך (CYCLIC NEUTROPENIA) ןעוד סיבות מוזרות ונדירות. למה שלא תגשי למרפאה סמוכה (או אפילו לחדר מיון) בזמן אחד ההתקפים הללו ותבדקי את זה? הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות