הפטיטיס B

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/04/2002 | 22:04 | מאת: תלמידות תיכון

קאנו את תשובתך ורצינו לשאול עוד מס' שאלות (1-3 לעבודה ו4-5 מתוך סקרנות). שאלותינו הן: 1. מה שמו של הנגיף הגורם להפטיטיס B? אנו כרגע יודעות ששמו מתחיל באות הלטינית H. 2. האם האינטרפרון משמשת כבלם בפני התפשטות הוירוס? 3. כיצד פועלות האינטרפרון אלפא 2B והלמיבודין? 4. האם תרופת האינטרפרון יעילה כנגד כל וירוס? האם היא תרופה ספיציפית או כללית? ואם היא כללית, מדוע אין משתמשים בה במחלת האיידס למשל? 5. מדוע מקור השם הפטיטיס ביוונית? האם מפני ששם התגלתה המחלה לראשונה או מסיבה אחרת? מקוות לתשובותיך, תלמידות תיכון. נ"ב - תודה רבה על התשובה הקודמת!!!

שלום תלמידות תיכון, אני מפנה אותכם לאתר העמותה הישראלית לחולי הפטיטיס בישראל ( http://www.hepatitisonline.org/pages/hepc/abouthetz.html ) שם תוכלו למצוא תשובות לכל שאלותיכם. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות