אורך המחלה ואמצעי בידוד

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/05/2003 | 08:51 | מאת: אבי

מהו אורך הזמן הממוצע שלוקח להחלים מסארס? האם יש מקרים של מחלה קלה במיוחד (אשפוז של מספר ימים ללא סכנה וחיבור לציוד הנשמה)? האם למערכת הבריאות בישראל יש את האמצעים והיכולת לטפל בהתפרצויות של סארס (מבחינת צוותים, חדרי בידוד, ציוד וכו')? האם החולים בסארס מבודדים אחד מהשני או שאין טעם בכך? בדקתי באתר של משרד הבריאות וראיתי שמומלץ למי שהגיע מאזור נגוע ומפתח תסמינים להגיע לבדיקה בחדר מיון או לרופא משפחה. לדעתי, יותר סביר לחלק לחוזרים ממקומות נגועים מספרי טלפון לחרום, כך שבמקרה של הופעת תסמינים ישלח אמבולנס ממוגן על מנת להכניס את החולה מייד לבידוד. מה דעתך? מצטער על עומס השאלות אך אני מאוד מוטרד.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אבי, 1. ההחלמה מ- SARS אורכת מספר שבועות. 2. רוב החולים מפתחים מחלה קלה שלא מחייבת הנשמה מלאכותית. 3. מערכת הבריאות ארץ ערוכה לטפל במגפת SARS (בגודל סביר). 4. אין צורך לבודד חולי SARS אחד מהשני (אך כמובן שיש לבודדם מכאלו שאינם חולים ב- SARS). 5. רעיון לא רע, אך כדאי שתציע אותו למשרד הבריאות (ולא לי). הרבה בריאות אפי

07/05/2003 | 00:43 | מאת: ד"ר יעקב יוגב

עצתך בדבר אמבולנס לאיסוף חשודים במחלה - הינה הגיונית ביותר. אני מתפלא שממליצים לחשודים כחולי סארס לפנות לחדר מיון או לרופא המשפחה - הרי הם מיד ידביקו במחלה את הרופא או את צוות חדר המיון !!! ודאי שצריך להקצות בכל ישוב אמבולנס לתכלית זו בלבד: ברגע שרופא יקבל טלפון מחולה החשוד בסארס, הוא ישלח אליו את האמבולנס המיוחד הזה, שבו יש צוות ממוגן.

מנהל פורום מחלות זיהומיות