הרפס בעכוז

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/04/2002 | 12:00 | מאת: ש

אני בת 25 , לפני שבוע וחצי התחיל לי פצע מגרד בעכוז שהלך וגדל. רופא העור אליו פניתי זהה אותו כהרפס ורשם לי זובירקס למשך 5 ימים. אתמול חלפו 5 ימים והפצע באמת כמעט הגליד לחלוטין אלא שמסביבו התחילו נקודות אדומות חדשות. עד היום לא היה לי מעולם הרפס באף מקום בגוף. מה לעשות? איך מונעים מההרפס להמשיך להתפשט? יש לציין כי יש סיכוי שהתפתח אצלי הרפס וגינלי - העניין נמצע בבדיקה (לא רואים שלפוחיות באזור הנרתיק אבל יש לי מעין כיב בחלק החיצוני כבר למעלה משבועיים - כמו שאמרתי העניין נמצא בבדיקה). מיואשת וחסרת אונים אני פונה אליכם, בתקווה לעוד עצות ואולי קצת אופטימיות תודה מראש ש

שלום ש, קשה לי להשיב לך בדייקנות, היות ולא ברור לי אם אמנם הפצע בעכוזך נגרם ע"י הרפס (זוסטר) כפי שחושב הרופא שלך או שסיבתו אחרת. כמו כן לא ברור לי אם אמנם יש לך הרפס (סימפלקס) באברי המין או לא. המלצתי- לבצע בדיקת דם לנוגדנים ל- HSV ול- VARICELLA ובהתאם לתשובות של בדיקות אלו נדבר הלאה. הרבה בריאות אפי

10/04/2002 | 18:56 | מאת: ש

תודה על התשובה המהירה. גם לי היו ספקות לגבי טיב הפצע שהתפתח על העכוז, שכן קשה לומר שהנקודות האדומות הן שלפוחיות, למרות שיש להן נפח. אבל העובדה ש- ZOVIRAX עזר להרפאות הפצע גורמת לי לחשוב שזה אכן הרפס. ביצעת בדיקות דם ל- HSV אך לא ל- VARICELLA. ולכן עדיין לא ברור אם יש לי הרפס וגינלי, הסימנים אינם חד משמעיים היות ואין שלפוחיות רק כיב. כמו כן נלקחה ביופסיה מצוואר הרחם אולם התוצאות יגיעו רק בעוד 3 שבועות, אבל חוסר הידיעה מדיר שינה מעיני (בלשון המעטה) השאלה שלי היא אם אכן יש לי הרפס בעכוז, האם התוצאה לא תצא חיובית ממילא ואז לא אוכל לדעת האם יש לי הרפס וגינלי? או שסוגי ההרפס הם שונים ולכן יש לבדוק המצאות VARICELLA?

מנהל פורום מחלות זיהומיות