CMV? וצהבת A בפעוטים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/04/2002 | 21:20 | מאת: דנה

ילדתי בת השנה נמצאת במעון עם ילדים נוספים. לאחד הילדים נתגלה בבדיקות דם CMV+ צהבת A. הילד ממשיך לבקר במעון (משמע-ארוחות משותפות, צעצועים משותפים בפה, החלפות טיטול על אותו משטח וכו). שאלתי: א. האם המחלות הללו מדבקות? ב. מה המשמעות שלהן על ילד כה קטן. ג. מה המלצותיך לי כאמא לילדה במעון הנ"ל תודה מראש על תשובתך

שלום דנה, גם זיהום חריף ב- CMV וגם זיהום חריף ב- HAV (הפטיטיס איי) הם כמובן מדבקים. יחד עם זאת, העובדה שלילד מתגלים נוגדנים כנגד נגיפים אלו אינה בהכרח הוכחה לקיומו של זיהום חריף. אם ילד זה הוא בריא (דהינו ללא חום, חולשה , צהבת, שלשולים, חוסר תיאבון וכד') סביר כי הנוגדנים הללו מיצגים תחלואה בנגיפים הנ"ל בעברו, וסבירות היותו מקור הדבקה עכשווי לילדים אחרים היא נמוכה. המלצתי- לברר פרטים על מצבו הקליני של הילד אצלו נתגלו הנוגדנים הנ"ל, ואם הוא לא בריא- ללחוץ (יחד עם הורים אחרים) על המטפלת ועל הוריו להמנע מלשלוח אותו למעון עד להחלמתו. הרבה בריאות אפי

10/04/2002 | 22:35 | מאת: דנה

תודה על תשובתך המאוד חשובה לי. לילד זה יש התקפי חום גבוה בני יום יומיים אחת לכמה ימים. אבקש לשאול עוד: האם עלי לבקש מאחות התינוקות לקחת בדיקות דם מיוחדות מביתי? (היא בת שנה ועלי לעשות לה בדיקת דם בכל מקרה).

מנהל פורום מחלות זיהומיות