בשר בקר
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
הי ד"ר אפי, האם ניתן לאכול כיום בישראל בשר בקר ללא חשש בהידבקות במחלות שונות ומשונות? האם זה נכון גם לגבי ילד בו שנתיים? שמעתי שאכילת בשר בקר עלולה גם בטווח הארוך לפתח מחלות ש"דוגרות" בגוף? האם זה נכון?
שלום מירי, עקרונית- בשר יכול להכיל מזהמים רבים (טפילים, חיידקים ועוד). מעשית- בשר (של בקר או של בע"ח אחר) שנמצא בפיקוח וטרינארי בישראל לא אמור לשאת מזיקים כאלו. הרבה בריאות אפי
הי ד"ר אפי התכוונתי למחלת הפרה המשוגעת...האם יש סיכוי בארץ או שאפשר לאכול בשר בקר בביטחה (ולהאכיל בן שנתיים?)