בדיקת דם לכלמידיה
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
ד"ר אפי, שלום, רציתי לדעת האם ניתן לשלול הידבקות בכלמידיה (עקב מגע מיני מזדמן) באמצעות בדיקת דם לאיתור נוגדנים. אגב - אין תסמינים. האם יש זמן מינימלי מרגע המגע ועד שהבדיקה רלוונטית? מהי הסבירות ל-FALSE NEGATIVE בבדיקה זו? האם כל אדם שנחשף לחיידק אכן יפתח נוגדנים? מאד מאד מאד אודה לתשובתך בנושא. בברכה ובהערכה, נועם.
שלום נועם, 1. נוגדנים בדמו של ה"חולה" מופיעים מספר שבועות לאחר שהוא מפתח תחלואה (למשל דלקת השופכה מקלמידיה). 2. הסבירות נמוכה (אם סוג הבדיקה, העיתוי, הטכניקה, והאינטרפרטציה של הבדיקה נעשים "כמו שצריך"). 3. לא, רק אדם שמפתח תחלואה כתוצאה מכך. הרבה בריאות אפי
תודה לך ד"ר אפי, האם למיטב ידיעתך בדיקת הנוגדנים שמבצעים בקופות החולים נעשות "כמו שצריך"? כמו כן במידה והיתה הדבקה אבל לא הופיעו תסמינים ולא התגלו נוגדנים בבדיקת דם, האם בסופו של דבר כן יופיעו תסמינים? כעבור כמה זמן? האם אתה ממליץ במקרה של חשש לעשות בירור נוסף מעבר לבדיקת הדם? שוב תודה, נועם.