CMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/04/2002 | 16:18 | מאת: שיר

שלום, קראתי את ההודעות הנושא, ועדיין אני מבולבלת. מה ההבדלים בין CMV-IGG ו- CMV-IGM. אני בהריון שבוע 11 והתוצאות IGG=170.80 ו- IGM שלילי. מה המשמעות של הבדיקות? האם ישנו סיכון כולשהוא (אפילו קטן) לעובר? תודה, שיר

שלום שיר, באופן "גס"- IgM מייצג תגובה חיסונית של הגוף לזיהום חדש (במקרה הנידון- לנגיף ה-CMV) בעוד ש- IgG מייצג תגובה לזיהום ישן. לגביך, העובדה שיש לך IgG חיובי ו- IgM שלילי מצביעה על כך שאת נחשפת לנגיף עוד לפני כניסתך להריון, דהיינו הסכנה לנזק לעוברך מנגיף זה היא מזערית (בניגוד לנשים אחרות שנדבקות ב-CMV במהלך הריונן ואז הסיכון לנזק עוברי הוא גבוה). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות