הרפס לאחר ארוע מוחי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/04/2002 | 18:18 | מאת: שרון

ד"ר הלפרין שלום רב ברצוני לשאול לגבי אבא של בעלי שקיבל הרפס לאחר ארוע מוחי ראשית האם יש או אין קשר בין שני הדברים? שנית בעלי שהה שם כמה ימים במחיצתו ע"מ לטפל בו וטוען שהוא קיבל 2 זריקות בכדי למנוע הדבקות? אני חוששת שאנחנו גם עלולים להדבק כלומר אני ובני בן 4 האם לנקוט באמצעי זהירות או שאני סתם היסטרית תודה רבה מראש על התשובה משרון המודאגת

שלום שרון, לא ברור לי איזה הרפס קיבל חמך לאחר האירוע המוחי שלו, אך אני מניח שמדובר בהרפס סימפלקס (HSV) ולתופעה הנקראת "הרפס לביאליס" (דהיינו שלפוחיות באזור השפתיים). עקרונית, הרפס כזה יכול להופיע אחרי כל מצב של "לחץ" (ואירוע מוחי הוא בהחלט מצב כזה). הרפס זה יכול להיות מדבק, אך רק במגע ישיר עם נוזל השלפוחית (למשל- הוא יכול לגרום לזיהום באצבע של האחות שעושה לו טיפול פה). קשה לי להבין איזו זריקה קיבל בעלך כדי למנוע הדבקות (אני לא מכיר זריקה כזו), ובכל מקרה- סיכויי ההדבקות שלך או של בנכם מזיהום זה הם נמוכים. (לסיום- אם מדובר בהרפס זוסטר (VZV) ולא בהרפס סימפלקס- תודיעי לי ואני אשיב לך בהתאם). הרבה בריאות אפי

19/04/2002 | 21:02 | מאת: סמדר

ד"ר הלפרין שלום ראשית תודה רבה על תשובתך . ובהקשר לסוג הההרפס לפי מה שהבנתי מבעלי מאחר ולא ראיתי את חמי היו לו פצעים בגוף ולא בשפתיים האם מדובר בהרפס זוסטר? אם כן מהן שתי הזריקות שבעלי טוען שהוא ואמא שלו שבאו איתו במגע קיבלו תודה רבה מאד סמדר

מנהל פורום מחלות זיהומיות