הריון
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
ד"ר אפי שלום רב! אני בהריון בחודש שני. יש לי מס' שאלות: 1. האם חלמון ביצה מהווה חשש לחידק ליסטריה? האם מותר לאכול "ביצת עין", כאשר לא מבושלת משני הצדדים, כלומר החלמון נוזלי? 2. אני מגדלת חתולת בית, שלא יוצאת החוצה, מחוסנת, האם מהווה סכנה כלשהי בשלב זה, או אחר הלידה? (כאשר אני מנקה את ארגז הצרכים שלה, אני שמה כפפות לטקס) בבדיקת טוקסופלסמה הראתה : IU/ML 14.3 , חיובי IGG שלילי IGM 3. האם מותר לאכול סושי שבו דג נא בהריון? (האם יש הגבלה דווקא על שליש ראשון?) מכיוון שנאמר לי שמומלץ לא לאכול בשר או עוף לא מבושל, בזמן הריון, האם דג נא זה לא על אותו משקל? אני בהריון הראשון שלי, ומכיוון שלא הייתי בטוחה בנושא, אכלתי דג סלמון, אבל לא ממש נא, כלומר, מכניסים את רצועת הדג למשך 45 שניות למיקרוגל, וכך זה קצת מבושל, האמת שאני מודאגת, מה דעתך? מה לגבי אחרי ההריון, במידה ותתבצע הנקה, שוב, האם יש הגבלות? בתודה מראש שירה
שלום שירה, 1. חלמון ביצה לא מבושל איננו מהווה מקור סביר ל- LISTERIA אלא יותר ל- SALMONELLA (שגם הוא חיידק שלא רצוי להידבק בו במהלך ההריון, אם כי הוא איננו מסוכן לעובר כמו הליסטריה). 2. הבדיקה שצרפת מעידה על הדבקה בעבר בטפיל ה- TOXOPLASMA, כך שלא תוכלי להידבק בו ב"פעם הראשונה" במהלך הריונך. 3. אני במקומך לא הייתי אוכל סושי (או כל בשר נא אחר- לרבות של דגים) במהלך ההריון (אך אני לא רואה סיבה לדאגה בגין אותו אירוע של אכילת סלמון שהיזכרת- בסה"כ הסיכוי להידבק בזיהום עלשהו מאכילת מאכלים אלו בהריון הוא קטן). יש מספיק דברי מאכל טעימים אחרים. 4. מבחינת הליסטריה והטוקסופלזמה שהזכרת- אין הגבלות (אכילה או טיפול בחתול) בזמן ההנקה. הרבה בריאות אפי