בוטוליזם ושימורים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/02/2014 | 18:54 | מאת: עוברת אורח

האם נכון שבשימורים יש אותה סכנת בוטוליזם כמו בדבש? אם כן, 1. מדוע בהנחיות משרד הבריאות אין אזהרה לגבי שימורים לתינוקות אלא רק דבש? אשמח לדעת גם מהי עמדתך בנושא. 2. באיזה טמפ' מחוסל הנבג אם בכלל? 3. מדוע יש שונות בין הנחיות ה-FDA (אסור עד גיל שנתיים) לבין הנחיות משרד הבריאות הישראלי (אסור עד גיל שנה). מהי עמדתך בנושא אם אפשר לשאול?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עוברת אורח, 1. בחלק מהשימורים ה ב י ת י י ם (דהיינו, כאלו שאינם תעשיתיים ואינם נמצאים בפיקוח, למשל של תירס, אפונה או סלק) יש סכנה גדולה יחסית להדבקה ברעלנים של חיידקי ה'קלוסטרידיום בוטולינום' שגורמים ל'בולטוליזם'. 2. אין לי מושג מדוע משרד הבריאות לא הוציא הנחיות לציבור בנושא, וסביר שהדבר נובע משילוב של נדירותה של המחלה הקשורה בשימורים ביתיים בישראל (בגלל שאנשים בארץ לא נוהגים לייצר בביתם שימורים אלו, בניגוד לארה"ב למשל) עם סדרי עדיפויות. בכל מקרה, את מוזמנת לפנות ישירות למשרד זה בקשר לכך. 3. רעלני חיידק ה'קלוסטרידיום בוטולינום' מושמדים בהרתחה (למשך 10 דקות). 4. אין זה חריג שקיימים הבדלים בהנחיות של ארגוני בריאות שונים ברחבי העולם, ויש לכך סיבות רבות שחלקן קשורות בהתנהגות האוכלוסיה בארצות השונות ושכיחותן של המחלות הרלוונטיות בהן. בלי קשר לכך, לפי מיטב ידיעתי גם האמריקאים (ה- FDA וה- CDC) ממליצים לילדים בני פחות מגיל שנה (ולא אלו שהם פחות מגיל שנתיים, כמו שמוזכר בשאלתך) להימנע מאכילת דבש. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות