הליקובקטר פילורי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/01/2002 | 19:58 | מאת: אריאל

האם החיידק מופיע כתוצאה של מחלת האיידס? יש לי גם פצע קטן לבן על הלשון שהולך וחוזר כל פעם כמו כן פצע קטן ושקוף כמו יבלת שמופיע לפעמים על החייך קדימה

שלום אריאל, חיידק ההיליקובקטר פילורי קשור בדלקות / כיבים של דרכי העיכול העליונות (ושט, קיבה, תרסריון), ואין בינו לבין מחלת האיידס כל קשר. לגבי פצעים בחיך ובלשון- מדובר בסיבות שונות, חלקן קשורות בזיהומים נגיפיים לא ספציפיים, חלקם מחסרים תזונתיים, אך גם פצעים אלו אינם מאפיינים חולי איידס. יחד עם זאת, עושה רושם שאתה מודאג מאפשרות שנדבקת בנגיף הגורם למחלה זו (HIV), ולכן המלצתי לך היא ללכת ולהיבדק (אפשר לעשות זאת בצורה אנונימית) כדי לשלול זאת ולהירגע, או, לחילופין, אם חס וחלילה נדבקת בנגיף זה, לקבל טיפול מוקדם ככל האפשר (טיפול המאפשר כיום חיים ארוכים). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות