בעיות גזים בקיבה ושיהוקים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/04/2002 | 13:08 | מאת: רבקה

נושא: בעיות גזים בקיבה ושיהוקים מחבר: רבקה תאריך: 25-04-2002 22:18 לפני כשנתיים התחלתי לסבול מגזים בבטן ומשיהוקים. הגעתי למצב של התפוצצות הגוף מגזים. קיבלתי תרופות שונות שעזרו לי אך מעט. כאשר הרופאים לא מצאו פתרון לבעיה, זה גרם לכך שנכנסתי למצב של דיכאון ובקושי תפקדתי בחיי היום-יום. אבדתי את התיאבון וכתוצאה מכך ירדתי במשקל בצורה קיצונית מ-57 ק"ג ל-48 ק"ג. הרופאים שפניתי אליהם לעזרה החליטו שמאחר ויש לי אבנים בכיס המרה רצוי להוציאם ויתכן שזה ישפר את המצב ואכן עברתי ניתוח כריתת כיס המרה. מכיוון שאחרי הניתוח לא הרגשתי שינוי משמעותי, התחלתי בריצות לכל מיני רופאים שטיפלו באמצעות רפואה סינית ותזונה מוכתבת על ידם, טיפול על-ידי נטורופט ולבסוף התחלתי בהידרוטרפיה ותזונה מוכתבת מתאימה על-ידי המטפל. המצב נרגע וחשבתי שאני הולכת ומחלימה וברגע שאכלתי משהו לא מתאים נראה היה לי ש"הכל לא מתאים" ושוב התחילו השיהוקים והגזים. הגרוע מכל הוא שבזמן שכיבה אני חשה כאבים במרום הבטן עם הקרנה לגב ובו זמנית הופיעה גם ליחה. את כל הסימפטומים המתוארים להלן אני חשה בעיקר במצב של שכיבה. להלן הבדיקות שעברתי תוך כדי הטיפולים: 1. בדיקה לרגישות ללקטוז - נמצא שיש לי חוסר באנזים שמפרק את הלקטוז שבמוצרי חלב למיניהם ומאז אינני אוכל דברי חלב בכלל. 2. בדיקה לגילוי קנדידה - נמצא שיש לי קנדידה ברמה גבוהה. 3. לפני כשנתיים עברתי בדיקת קונוסקופיה וגסטרוסקופיה והתוצאה של שתי הבדיקות הללו היו תקינות. בנוסף לכל האמור לעיל אני סובלת גם מדקירות ותחושה של שריפה בעור הראש ובדיקות C.Tורופא עור לא העלו דבר. כרגע אינני משתמשת ו/או צורכת תרופו כל שהן. אני לוקחת וויטמינים בלבד ולפעמים לוקחת כדורי אפידופולוס+40 מתקדמת (כדורים אלה אומלצו לי על-ידי הרופאים לחיזוק מצב החיידקים הטובים במעיים). בדיקות דם מתאריך 28.10.01 היו תקינות והדבר החריג היחידי שנמצא בהן היה LYM 10.40 43.6. אבקש את חוות דעתכם בענייני ואולי יש באפשרותכם להמליץ בפני על דרך טיפול יעילה? ברצוני להוסיף עוד על רובד לבן על הלשון והרגשת שריפה בפה כשאני אוכלת משהו שכניראה אינו מתאים, ולדעתי כמעט הכל לא מתאים. בתודה מראש רבקה

שלום רבקה, לא נעים לי להתחמק ממתן תשובה לשאלה כל כך ארוכה ומפורטת, אך אין לי ברירה היות והנושא איננו בתחום מומחיותי: אני ממליץ לך, אפוא, להפנות את שאלתך לרופא "אלטרנטיבי", לרופא משפחה, או לגאסטרואנטרולוג. הרבה בריאות אפי

29/04/2002 | 18:00 | מאת: רבקה

תודה לך אפי רבקה

מנהל פורום מחלות זיהומיות