cmv

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/04/2002 | 22:10 | מאת: דוד

לפני 3 חודשים חליתי בcmv עשיתי בדיקות השבוע cmv-igg 4.98 cmv -igm positive האם אני עדיין חולה . והאם אני מסוגל להדביק אחרים. דוד

שלום דוד, אם אתה מרגיש חולה- אתה חולה, ואם אתה מרגיש בריא- אתה כבר לא חולה. לגבי הדבקה של אחרים- בהנחה שאין לך חום או סמני מחלה אחרים, ובהנחה שמערכת החיסון שלך היא תקינה- הסבירות לכך היא נמוכה. הרבה בריאות אפי

28/04/2002 | 19:33 | מאת: דוד

תודה רבה על התשובה . רציתי לשאול שאלה נוספת אני ואישתי מתכננים הריון והשאלה היא אם יש סיכון מסוים שאני ידביק אותה

שלום דוד, יש בהחלט סיכון כזה, כמו גם האפשרות שהיא כבר נדבקה בעבר ממישהו אחר ו/או שהיא זו שהדביקה אותך! הפתרון- לעשות בדיקת CMV לאישתך: אם היא חיובית ל- IgG בלבד (דהיינו היא כבר נדבקה בעבר)- אין סיבה לדאגה. אם היא שלילית ל- IgG (דהיינו- היא לא נדבקה מעולם), או חיובית ל- IgM בלבד (דהיינו- היא נדבקה בנגיף לאחרונה)- הייתי ממליץ, באם הדבר אפשרי, לדחות מעט את ההריון כדי שלא תצטרכו לדאוג מאפשרות של זיהום חריף בנגיף במהלכו, ולחזור על בדיקת IgG ו- IgM לאשתך בעוד מספר חודשים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות