חיסון צהבת בהריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/04/2002 | 13:18 | מאת: מירב

שלום אני כרגע בשבוע 8 להריון ובבדיקות דם גיליתי שאיני מחוסנת לצהבת B לפני כשנה לקחתי חיסון והבוסט האחרון היה בנובמבר 01 בדיקות הדם מראות anti HBS 5.00 units אני עובדת בחברה ביוטכנולוגית - עם דם מתורמים אנונימיים ועושים אצלנו בחברה נוגדים לצהבת B,C שאלתי : האם יש נזק בחיסון בשלב זה של ההריון? האם לקחת חיסון מלא או רק בוסט נוסף? אשמח לתשובה מהירה מירב

שלום מירב, העובדה שרמת הנוגדנים שלך ל- HBV היא 5 יחידות בינלאומיות מכניסה אותך לקטגוריה של "אנשים לא מחוסנים". יחד עם זאת, היותך נמנית באופן "רשמי" על קבוצה זו אינה בהכרח עדות לכך שאת לא מחוסנת כנגד הנגיף. משאלתך, לא ברור לי אם קיבלת בעבר סדרת חיסונים מלאה (3 זריקות) שהאחרונה בהם הייתה בנובמבר 2001, או רק זריקה אחת בעבר הרחוק + בוסטר בנובמבר 2001, או סדרת חיסונים מלאה + בוסטר בנובמבר 2001. לעצם הענין, אם את עובדת עם מחטים העלולות להיות מזוהמות בנגיף ה- HBV, ולא קיבלת את כל החיסונים כנגד הנגיף עד כה- אני הייתי ממליץ לך להשלים מיד (גם בהיותך בהריון) את סדרת החיסונים הזו. לעומת זאת, אם קיבלת בעבר את הסידרה כולה (3 זריקות) + בוסטר נוסף בנובמבר 2001- כנראה שאת שייכת לאותם אנשים שאינם "יודעים" ל"הציג" רמת נוגדנים מספקת בדמם (אך שאינם בהכרח לא מחוסנים!)- ובמקרה זה הייתי ממליץ לך לא לקחת כל חיסון נוסף עד לסיום ההריון. הרבה בריאות אפי

28/04/2002 | 22:39 | מאת: מירב

אפי שלום בשנה שעברה לקחתי את החיסון במלואו כלומר חיסון ראשון במרץ 01, שני באפריל 01 ושלישי בנובמבר 01 אני במיוחד חוששת בשל סוג העבודה שלי. האם יש בדיקה נוספת שאני יכולה לעשות על מנת לוודא האם אני פשוט לא מציגה רמת נוגדנים מספיקה?

מנהל פורום מחלות זיהומיות