סכנה! ? שחפת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/04/2002 | 16:24 | מאת: עידית

אחיה של אחת העובדות במשרדנו חלה להערכת הרופאים, בשחפת. האם יש צורך באמצעי הגנה מפני הידבקות אפשרית דרך העובדת, שבאה עימו במגע קרוב בשבועות הקרובים? מה הם האמצעים? האם יתכן שהעובדת נדבקה ועדיין אינה יודעת על כך? מה משך תקופת הדגירה? מה ניתן לעשות למניעת הידבקות על ידי עובדים אחרים? כיצד מועברת המחלה?

שלום עידית, שחפת עוברת, בדרך כלל, דרך דרכי הנשימה (למשל- בשיעול) מאדם עם מחלה פעילה בראות לאדם אחר שנמצא בקירבתו. יחד עם זאת, אחותו של חולה שאינה חולה בעצמה איננה מדבקת, ואין צורך לבודד אותה או לנקוט באמצעי זהירות אחרים בהתיחסות אליה (היא עצמה, דרך אגב, כן צריכה להיבדק ע"י רופא כדי לוודא שאמנם היא לא נדבקה, או לחילופין, אם היא כן נדבקה- היא צריכה לקחת טיפול אנטי-שחפתי "מונע" למשך תקופה ארוכה). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות