וירוסים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/04/2002 | 23:48 | מאת: מירי

ד"ר שלום, האם ניתן להידבק בוירוסים מארגז החול שבגן השעשועים? האם אפשר להידבק "מהאויר"? הייתי מעוניינת לקרוא ולדעת יותר על וירוסים, האם אתה יכול להפנות אותי לספרות בנושא או מאמרים (לא מצאתי שקיימים באתר), בברכה, מירי

29/04/2002 | 18:07 | מאת: יפה

שלום רב! במשטח שנילקח בלפרוסקופיה מהאגן נימצא פסאדומונס רגיש לציפרוקסין. ממה נובעת היווצרות החיידק באיזור האגן?(קרוב לשחלות)

שלום יפה, קשה לי להשיב על שאלתך היות ולא ברור לי מה היו התלונות שלך, מדוע בוצעה הלפרוסקופיה ומה היו שאר ממצאי הבדיקה. עקרונית, פסוידומונאס הוא חיידק מעיים היכול להימצא גם באברים שונים אחרים בגוף- למשל ע"פ העור, בנרתיק, לעיתים כגורם לדלקות בדרכי השתן, ועוד. ייתכן ואצלך הוא גרם לדלקת בחצוצרות או למורסה באגן, וייתכן שהוא סתם ממצא אקראי. הרבה בריאות אפי

שלום מירי, וירוסים (נגיפים) נמצאים ע"פ חפצים רבים בעולמנו, ויכולים להימצא גם באוויר (למשל בזמן התעטשות של אדם הלוקה בזיהום נגיפי של דרכי הנשימה שלו). מגע הדוק עם חפצים אלו (או שאיפת אוויר כזה) עלול כמובן להדביק. תוכלי למצוא יותר פרטים על "יצורים" אלו בכל ספר ביולוגיה או רפואה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות