חיתוך בשר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/04/2002 | 19:11 | מאת: מיכל

חתכתי בשר חזה עוף טרי (שהיה במקרר כחצי יום לפני שחתכתי אותו), שהיו עליו כתמים אדומים קטנים (של דם), בטעות נחתכתי עם הסכין באצבע וירד לי דם. האם מחלות כמו איידס חלילה, או צהבות עוברות כך? האם חלילה מחלות זיהומיות אחרות?

שלום מיכל, לא סביר הדבר שתדבקי לאחר חיתוך עוף מאיידס או מצהבות (היות והעופות עצמם אינם נדבקים בנגיפים אלו ואינם נשאים שלהם), אך יש לשים לב לאפשרות של זיהום מקומי ע"י חיידקים באזור החתך, ולנסות למנוע זאת ע"י הגיינה מקומית (ואם מתפתחים כאב מקומי מתגבר, נפיחות, או חום- לגשת לרופא כדי להידבק). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות