הריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/10/2003 | 16:44 | מאת: אפרת

ד"ר אפי שלום רב! הריון ראשון 1) האם יש איסור על אכילת ביצים לא מבושלות, דוגמת ביצת "עין" כאשר החלמון נוזלי? 2) האם מומלץ להימנע מאכילת סושי שבו יש דג נא? 3) אם לוקחים את רצועת הדג שבסושי ומכניסים למיקרוגל לצריבה של 30 עד 40 שניות, האם זה מספיק, או עדיין חשש לחיידקים? 4) אני מעוניינת להניק לאחר לידה. האם מה שאסור בהריון, עובר לתינוק גם דרך חלב האם? כלומר, אם במידה ואסור בהריון לאכול סושי, או ביצת עין, האם לאחר הלידה , בשלב ההנקה זה עדיין מהווה סיכון לתינוק? בתודה מראש אפרת

שלום אפרת, אין "איסור" על אכילת אף מאכל בהריון, אך אם רוצים לצמצם את הסיכון להדבקה בחיידקים שונים כדאי לאכול אוכל כשהוא שטוף הייטב (פירות ירקות כדוגמא) או מבושל הייטב (ביצים, בשר), ולהמנע ככל האפשר ממאכלים העשויים להעביר חיידקים (מוצרי חלב לא מפוסטרים, נקניקים וכד'). כל הנ"ל נכון להריון אך לא בהכרח רלוונטי להנקה (כדי להדביק את התינוק במהלך הנקה- האם צריכה להיות (בדרך כלל) חולה בעצמה, ולכן המלצתי לאם המניקה היא להימנע מכך רק כשיש לה מחלת חום לא מוסברת). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות