הרפס זוסטר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/05/2002 | 09:03 | מאת: דינה

אבי (בן 84) לקה לאחרונה בהרפס זוסטר באיזור המותן. מטופל בזובירקס ובמשככי כאבים. שאלותי- האם אימי , החיה במחיצתו נמצאת בסכנת הדבקה? ובכלל איך לוקים במחלה ואיך נמנעים מהדבקה? ככ אודה על הפניה לאתר או למאמר היכול להשכיל אותנו בנושא. תודות

שלום דינה, בהרפס זוסטר (שלבקת חוגרת) בד"כ לא נדבקים אלא "מפתחים". מדובר באותו נגיף (VZV) הגורם, בדרך כלל בילדות, לאבעבועות רוח. לאחר ההחלמה ממחלה זו נשאר הנגיף רדום בשורשי העצבים בגוף ועם החלשת המערכת החיסונית, בד"כ ע"ר מחלה הפוגעת במערכת זו או עם הזדקנותינו- הוא "יוצא" אל קטע העור המעוצבב ע"י העצב המעורב וגורם לשלפוחיות ולפריחה הידועה כ"הרפס זוסטר". שלפוחיות אלו - כשהן מתפוצצות- יכולות לדבק, אך רק את אותם אנשים שלא חלו מעולם באבעבועות רוח. הוא מסוכן בעיקר לאנשים עם חסר אימונולוגי או נשים בהריון (אצלם הוא גורם לאבעבועות רוח קשות עם סיבוכים). לאור הנחתי כי אמך כבר נחשפה לנגיף בעבר, לא סביר כי היא בסכנה להדבקה. יותר פרטים על הנגיף תוכלי לקרוא ב- http://doctors.msn.co.il/magazine/article/176 הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות