ליסטריה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/12/2003 | 12:30 | מאת: הילה

ד"ר אפי שלום , אני בתחילת חודש שלישי ואכלתי גבינת רוקפור. לאחר מכן קראתי כי גבינה זו אינה מומלצת לצריכה בהריון בשל סיכוי גבוה לנוכחות חיידקי ליסטריה. האם הסבירות לזיהום כזה היא גבוהה ? הבנתי שזמן הדגירה של החיידק יכולה להיות מעל חודש. האם יש משהו שאני יכולה לעשות? אני מאוד מודאגת. האם יש דרך למנוע זיהום כזה לאחר שאכלתי את הגבינה? תודה הילה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הילה, אמנם גבינות (ומוצרי מזון אחרים) יכולים להיות מקור לזיהום בחיידק הליסטריה, אך הסבירות שלקית בזיהום כזה לאחר אכילת גבינה מיצרן מוכר ( כאשר לא ידוע שהיא נגועה בחיידק זה) היא נמוכה ביותר, ואני במקומך לא הייתי מוסיף לדאוג עקב כך. הרבה בריאות אפי

17/12/2003 | 18:38 | מאת: הילה

אכלתי בבית קפה כך שאיני יודעת מי היצרן. אני מקווה שבכל מקרה הסבירות לכך נמוכה. תודה על התשובה המהירה. הילה

מנהל פורום מחלות זיהומיות