כלמידיה - המשך

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/05/2002 | 22:22 | מאת: סימה

האם ניתן לבדוק כלמידיה בבדיקת שתן בלבד (המיועדת למציאת כלמידיה) או שיש צורך בבדיקות נוספות? הבנתי שתיתכן בעיה בבדיקה זו ואם השתן עומד זמן מה הנגיף יכול לא להתגלות בבדיקה. האם זה נכון? - האם בדיקת דם ובדיקה גניקולוגיות נחוצות גם? מה קורה במידה ואין הפרשות וסימנים מהנרתיק - האם גם אז יש אפשרות לבצע בדיקה של האזור? - איזו בדיקה עדיפה או שיש צורך בשלושתם?

שלום סימה, אפשר לבדוק נוכחות קלמידיה בדגימת שתן הנשלחת במיוחד לבדיקה זו (בבדיקת שתן רגילה לא מחפשים חיידק זה!). רצוי כמובן שהשתן יהיה טרי, וברוב המקרים מספיקה דגימה כזו (ואין צורך לקחת משטח מקצה השופכה- בפרט אם אין עדות להפרשה באזור זה). הרבה בריאות אפי

13/03/2003 | 12:28 | מאת: דן

שלום רב. מהם הסיכונים למחלה בקרב גברים ונשים והאם יש דרך לבדוק האם פוריות האשה נפגעה כתוצאה מהמחלה, וכן מה האפקטיביות בטיפול עבור שני המינים

מנהל פורום מחלות זיהומיות