קנדידה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/05/2002 | 09:28 | מאת: שיר

מהי פיטריית הקנדידה? והאם חילוף חומרים לא תקין במשך כ-3 שנים עלול לגרום לפטריה?

שלום שיר, פטרית ה- CANDIDA היא מיקרואורגניזם הנמצא על גופנו, ובדרך כלל לא גורם לנו נזק. לא ברור לי מה זה "חילוף חומרים לא תקין במשך 3 שנים", אך עקרונית- פטריה זו הופכת להיות פתוגנית בדרך כלל כשבן-האדם סובל מחסר אימונולוגי כל שהוא, מטופל בתרופות המדכאות את המערכת החיסונית, או מקבל טיפול אנטיביוטי שהורג חיידקים בלבד ומשאיר את הפטריה ל"חגוג" בלי מתחרים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות