CMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/05/2002 | 12:48 | מאת: אסנת

אפי שלום, מדוע בדיקת הדם לנוגדני CMV אינה נהוגה כחלק מבדיקות השגרה לפני כניסת אשה להריון או בתחילת ההריון ? על פי סקר שערך האיגוד הישראלי למיילדות וגניקולוגיה רק 43% מרופאי הנשים נוהגים להפנות לבדיקה בכל מקרה.

שלום אסנת, אני לא הכתובת לשאלה זו אלא האיגוד הישראלי לגניקולוגיה ולמילדות (שאת כתובתו אפשר לקבל במשרדי ההסתדרות הרפואית הישראלית, טל- 03-6100444). בכל מקרה, אם 43% מהגניקולוגים כן מפנים את הנשים ההרות שבטיפולן לביצוע בדיקה זו - הרי שהדבר הוא כן נהוג ומקובל (כפי שאמנם ידוע לי) אך לא מבוצע מספיק, וחבל. הרבה בריאות אפי

13/05/2002 | 23:38 | מאת: עידית

ד"ר אפי צודק (כרגיל) ולכן הפתרון בינתיים הוא שאנו הנשים נדאג לעצמנו (זה תמיד מומלץ) ונתעקש על ביצוע הבדיקה גם אם הרופא עושה פרצוף. אני התעקשתי לעשות בדיקה לפני ההריון, רצה הגורל וזה היה ביום של הכניסה להריון (ביוץ) הבדיקות האלו היו שליליות ורק בזכותן כאשר נדבקתי לאחר מספר שבועות בCMV היה ברור כי ההדבקות הייתה ראשונית ובמהלך השליש הראשון. לפיכך הפתרון הוא מודעות של הציבור. אני אנצל את הבמה כדי לספר שכאשר הגעתי לרופאת המשפחה שלי (לשעבר, כמובן) בהריון עם מחלה ויראלית ואמרתי לה שאולי כדאי לברר את מקור הנגיף כי אני לא מחוסנת למרבית הוירוסים היא ענתה בשלווה ש"זה מיותר, ממילא את בשליש ראשון ויש עוד סיכוי גבוה להפלה טבעית" אני לא רוצה לחשוב מה היו התוצאות אם לא הייתי הולכת לרופא הנשים ומדווחת על מחלת חום ויראלית (הוא מיד שלח אותי לבדיקות שהצביעו על ההדבקות ודאית חריפה). בקיצור: לעמוד על שלנו וכן לדאוג להגברת המודעות לוירוס ה"חביב" הזה.

מנהל פורום מחלות זיהומיות