צהבת C

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/05/2002 | 13:43 | מאת: אורנה

בדיקות דם שערכה אמי העלו כי היא חולה בצהבת C בכבד כנראה כתוצאה מעירוי דם שקיבלה בעבר. עירוי הדם היחידי שקיבלה היה לפני כ-37 שנה בזמן הלידה. אבקש לדעת משמעות המחלה והאם יש ריפוי והאם יש השלכה על הילדים והנכדים. לתשובתכם המהירה אודה.

שלום אורנה, ייתכן שאימך קיבלה את הזיהום ב- HCV דרך עירוי דם, וייתכן שנדבקה בנגיף זה בדרך אחרת במהלך חייה. לעצם שאלתך- לא ברור לי אם לאימך יש זיהום פעיל (דהיינו- הנגיף מצוי בגופה עם פגיעה בכבד) או רק נוגדנים לנגיף זה, אך בהנחה כי היא סובלת ממחלה פעילה- יש כיום טיפולים עבורה, ועליך לפנות למרפאת כבד של בית החולים הסמוך למקום מגורייך כדי לקבל על כך מידע נוסף. מבחינת הילדים והנכדים- לא נראה לי שצריכה להיות בעיה אצלם עקב מחלתה של אימך, אך אם אתם מודאגים - אפשר לבצע גם אצלכם את הבדיקה לאיתור הנגיף, ולהירגע. הרבה בריאות אפי

22/01/2004 | 23:59 | מאת: שושו

מה השכיחות להדבקות ע"י מגע מיני

11/02/2004 | 08:54 | מאת: גליה

האם הצהבת מדבקת כאשר היא נגרמת אצל חולי סרטן הקיבה שנמצאו אצלם גרורות בכבד ?

מנהל פורום מחלות זיהומיות