מחלת הנשיקה ואיידס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/05/2002 | 13:53 | מאת: עידו

שלום רב, אני בן 22 לפני חודשיים וחצי אושפזתי בבית חולים בגלל חום 40 במשך חודש. עשו לי בדיקות סירולוגיות שונות בין היתר צהבת נגיפית, איידס, cmv, ebv איידס וצהבת נגיפית יצאו שלילי. ebv ו cmv יצאו חיובי, הרופא אמר לי שכניראה יש לי ebv, והcmv זה תוצאה של cross reaction. מה הכוונה בזה? שאלה שנייה , קראתי שכאשר נדבקים באיידס אז סימני המחלה הראשונים הם כמו מחלת הנשיקה , אז רציתי לדעת שגם במקרה וזה היה איידס היה יוצא ebv חיובי ? או שהיה יוצא משהו אחר , בהנחה ואף פעם לא היה לי ebv. האם כאשר נדבקים באיידס וכבר מופיע כמה שבועות חום , אז היה צריך לצאת איידס חיובי או שזה לא קשור? כי האיידס יצא שלילי אפילו אחרי כמה שבועות שהיה לי חום. זה ממש מלחיץ אותי כל זה. תודה רבה ומקווה שלא סיבכתי מידי בשאלתי

שלום עידו, המונח CROSS REACTION בהקשר לזיהום נגיפי מתיחס לאפשרות שזיהום בנגיף מסוים מעורר את המערכת החיסונית של הגוף לייצור נוגדנים נגד נגיף אחר הדומה לו. ספציפית לשאלתך- נכון שיכול להיות כי מחלת חום דמוית מחלת הנשיקה (הנגרמת ע"י EBV) יכולה להיגרם גם ע"י נגיף האיידס (HIV), אך אם מספר שבועות אחר מחלת החום שלך היו לך נוגדנים חיוביים ל- EBV ושליליים ל- HIV, אזי סביר שמחלת החום שלך היתה כתוצאה מ-EBV ולא כתוצאה מ- HIV. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות