צהבת C

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/05/2002 | 20:38 | מאת: ג'סי

שלום רב, במסגרת טיפולי פריון שאני ובעלי עוברים אנו נאלצים לבצע מידי שנה בדיקות ובינהם בדיקה לצהבת C . בשנה שעברה קיבלתי תשובה "שלילי" ואילו בעלי קיבל "לא ברור" הוא חזר על הבדיקה פעמיים נוספות וקיבל גם בהן תשובה "לא ברור", על כן נשלח לבצע בדיקת RNA ולאחריה נאמר לו שכנראה יש לא מבנה לא סטנדרטי של התאים/גרעין (?) אבל הכל בסדר. בשבוע שעבר במסגרת הרוטינה שוב ביצענו את הבדיקה. בעלי קיבל תשובה "LOW POSETIVE" ואלו אני קיבלתי "לא ברור". האם תוכל להסביר לי את פשר התוצאות הנ"ל ? אציין שבעלי תרם דם לפני חודשיים ובכלל הוא נוהג לתרום דם מידי מספר חודשים.האם לא היו מודיעים לו אילו מצאו סימני מחלה? פרט נוסף :לי ביצעו תיפקודי כבד והם תקינים. ממתינה לתשובה תודה מראש

שלום ג'סי, לאור הנתונים הנ"ל- סביר כי התוצאה שקיבל בעלך היא "טעות מעבדה" (או במונח הרפואי- FALSE POSITIVE) ולא מבטאת זיהום אמיתי ב- HCV. הרבה בריאות אפי

21/05/2002 | 23:50 | מאת: ג'סי

האם אתה ממליץ לבצע בדיקות חוזרות ? בתודה ובברכה , ג'סי

מנהל פורום מחלות זיהומיות