שפעת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/01/2002 | 13:01 | מאת: עידו

שלום אני וחברתי (שגרים ביחד) חולים , כנראה בשפעת , יש לנו את כל הסימנים , חום , שיעול ,נזלת וכו' אנחנו כבר סגורים בבית 3 ימים , השאלה שלי היא , האם אנחנו מדביקים אחד את השני כל הזמן ? ומה אנחנו צריכים לעשות ע'מ להבריא? תודה !

שלום עידו, אם אמנם גם אתה וגם חברתך סובלים ממחלת השפעת (או מכל מחלה נגיפית אחרת בעלת תסמינים דומים) במקביל- אתם בהחלט מדבקים אך לא אחד את השני. מרגע שנדבקתם בנגיף, הגוף של כל אחד מכם מתחיל לייצר נוגדנים כנגדו כך שלאחר מספר ימים כל אחד מכם הוא מחוסן באופן טבעי מפניו, וכנראה שלא יידבק שנית באותו זן של נגיף (השפעת) במהלך השנים הקרובות (יחד עם זאת, אתם שנייכם עדיין יכולים להידבק מזנים אחרים של נגיף זה, למשל בשנה הבאה). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות