טוקסופלסמה
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
שלום ד"ר. הייתי רוצה לדעת יותר על נגיף הטוקסופלסמה ובעיקר, האם יש סיכון להידבק ממגע בחתול נגוע, אם אני מקפידה לרחוץ ידיים במים וסבון לאחר הנגיעה. כמו כן, הבנתי שניתן להידבק מאכילת בקר לא מבושל. עד כמה לא מבושל על הבקר להיות בכדי שיהווה סיכון?
שלום שוש, רחיצת ידיים במים ובסבון מיד לאחר מגע עם חתול נגוע (או עם הפרשותיו) מקטינה בצורה משמעותית את הסיכון שלך (ושל בני משפחתך אם את מבשלת עבורם) להידבק בטוקסופלזמה. מבחינת האפשרות להדבקות מבשר נגוע- כל טיפול שאינו כולל בישול ממושך (למשל כגולאש) בטמפרוטרה שמעל 67 מעלות (או הקרנתו, או הקפאת הבשר מתחת ל- 20 מעלות למשך 24 שעות לפחות) איננו מבטיח הרס הציסטות של הטפיל. הבשורות הטובות הן אפוא שרוב הבשר (בקר) במדינתנו איננו נגוע כלל. הרבה בריאות אפי