נגיעה בחתול

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

25/05/2002 | 22:53 | מאת: גלית

היןם בנותי בנות ארבע וחצי ושלוש הרימו חתול קטן שאין לי מושג מאיפה הוא בא, כנראה ממקומות לא ממש נקיים. יכול להיות שהיו עליו קרציות. כמובן שמיד שטפתי להם ידיים בסבון. האם יש סיבה לדאגה?

שלום גלית, גם אם יש סיבה (תיאורטית) לדאגה- לא צריך לדאוג, היות והסיכוי להדבקתן ממגע שטחי בחתול (ללא נשיכה או שריטה מצידו) הוא קטן מאד. יחד עם זאת, אם בימים הקרובים הן תפתחנה מחלת חום או הגדלה של קשריות לימפה (למשל בבית השחי)- כדאי לציין את האירוע הנ"ל בפני הרופא שייבדוק אותן. הרבה בריאות אפי

28/05/2002 | 14:52 | מאת: גלית

האם המלצתך היא גם לגבי מבוגרים? מפני שגם אני נגעתי בו כשלקחתי אותו מהן. כמו כן אני מתכננת הריון (אני עוד לא בהריון) האם יש סיבה לדאגה?

מנהל פורום מחלות זיהומיות