מחפש תשובה (cmv VS ebv)

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/05/2002 | 23:04 | מאת: סתם אחד

האם CMV ו EBV הם שני וירוסים שונים? האם שניהם גורמים למחלת הנקשיה,קרי מונוקלאוזיס? תודה :-)

29/05/2002 | 09:16 | מאת: עידית

שלום לך אכן מדובר בשני וירוסים שונים. שניהם יכולים לעבור בצורה לא סימפטומטית (כלומר, כלל לא תרגיש שנדבקת) או ליצור תמונה סימפטומטית שיכולה (אך לא חייבת) להתבטא בתסמינים דומים וכן בתסמינים של מחלת הנשיקה, יחד עם זה, הEBV נחשב "קלאסי" יותר למחלת הנשיקה. בדיקת דם תוכל להראות באיזה מן הוירוסים מדובר. שפע בריאות עידית

אני מסכים עם עידית

מנהל פורום מחלות זיהומיות