toxoplasmosis + cmv

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/06/2002 | 20:57 | מאת: שירה

בבדיקות שעשיתי לאחרונה נכתב בתוצאות כי הטוקופלסמוסיס ( igG ) נמצא חיובי ברמה של 48.4 . בנוסף התגלה כי יש לי cmv igm גבולי לעומת הigg חיובי (250au-mi ). מזה שנים רבות שאני סובלת מאפססים בבית השחי ובמפשעה והרופאים ללט יוצא מן הכלל תמיד טיפלו בי באמצעות אנטיביוטיקה - כמובן שזה לא עזר. בשנה וחצי האחרונות אני סובלת מתשישות וחוסר ריכוז , ומרגישה כאילו הגוף עייף לחלוטין. האם יש קשר בין הממצאים לבין מה שעובר עלי?

שלום שירה, לא נראה לי שיש קשר בין תוצאות שתי בדיקות המעבדה הנ"ל (שהן מאד שכיחות בקרב אנשים בריאים) לבין תלונותייך, אם כי יש המייחסים זיהום ב- CMV כגורם אפשרי לתסמונת העייפות הכרונית. אני מוטרד יותר מהעובדה שאת סובלת ממורסות לעיתים קרובות - דבר המעלה חשד שאולי את סובלת מפגם מסוים בתפקוד מערכת החיסון שלך, והייתי ממליץ לך לפנות לרופא המשפחה כדי לעבור ברור בכוון זה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות