הרתחת מים וחימום אוכל

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

28/05/2004 | 03:04 | מאת: שלום

שלום, יש לי שתי שאלות: 1. כמה זמן צריך להרתיח מים כדי לחסל את כל החידקים והטפילים שבהם כגון הליקובקטר, למבליה סלמונלע וכו.. האם מספיק פשוט להגיע לרתיחה או שיש להמשיך בחימום גם כמה דקות לאחר שהמים רתחו? 2.האם חימום אוכל במיקרוגל או באמצעי אחר, גם הוא מחטא והורג מזיקים כפי שנעשה בהרתחת מים? תודה רבה שלום

שלום שלום, 1. עקרונית רתיחה קצרה מספיקה לחסל את החיידקים שציינת. 2. לא. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות