חיסונים לפני הריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/06/2002 | 23:09 | מאת: עדי

אני ובן זוגי מתכננים טיול לאפריקה לחודש (לקנייה, טנזניה ואוגנדה). נאמר לי שעלי להתחסן בחיסונים הבאים: צהבת A, צהבת B, טיפוס הבטן, קדחת צהובה, דלקת קרום המוח, ולקחת כדורי מלריה. אני מתכננת להכנס להריון לאחר הטיול. שאלותי הן: 1. האם כל החיסונים האלה אכן חיוניים לתקופה שכזאת (אולי כדאי לי לוותר על אחד היעדים אם הוא מועד יותר לסכנות ?) 2. האם חלק מחיסונים אלה נותרים בגוף (לדוגמא כנגיף מוחלש) ומהווים מניעה מלהכנס להריון בטווח כלשהו מקבלתם? בתודה מראש, עדי.

שלום עדי, מכל החיסונים שהזכרת, זה של קדחת צהובה מכיל נגיף מוחלש (לא מת), וזה של טיפוס הבטן מכיל חיידק מוחלש. עקרונית, חיסונים עם נגיפים חיים (כגון MMR) אינם מומלצים לנשים בהריון, אך היות ולאחר קבלתם נוצרת בגוף תגובה חיסונית שהורגת בסופו של דבר את הנגיף/חיידק - אשה לפני הריון יכולה לקבלם, ועליה רק להימנע מכניסה להריון עד להתפתחות תגובה זאת אצלה- תהליך שנמשך מספר שבועות. המלצתי "תכלס"- טיול נעים, חזרה בטוחה, וכאמור- חכי כחודש מחזרתך ועד להריון. הרבה בריאות אפי

03/06/2002 | 20:59 | מאת: עדי

תודה על התשובה המהירה והמרגיעה. עדי.

מנהל פורום מחלות זיהומיות