שעלת
דיון מתוך פורום מחלות זיהומיות
ד"ר הלפרין שלום, לפני כשבועיים התחלתי להשתעל נורא, שיעול שלווה בליחה ובנזלת (ללא חום). בשל חשד לסינוסיטיס טופלתי במוקסיפן (8 ימים), סירופים שונים נגד שיעול וכן כדורי קודאין לא הועילו. יום אחרי תום הטיפול האנטיביוטי השיעול חזר. במקביל, כשבוע לאחר תחילת השיעול (עדיין עם האנטיביוטיקה), העיניים הפכו למאד מאד אדומות. רופא המשפחה העלה אתמול את הסברה שמדובר בשעלת. לדבריו, השילוב של שיעול בלתי פוסק יחד עם עיניים אדומות מלמד על האפשרות הזאת (רופא העיניים, לעומתו, לא שמע על כך ופסק שיש לי דלקת עיניים ויראלית). נשלחתי לבדיקת דם, אבל ייקח כשבועיים עד שיהיו תוצאות. מה הסבירות שאכן מדובר בשעלת? (חוסנתי בילדותי, אני בת 33). מה עושים עד שתהיינה תוצאות בדיקת הדם? האם יש מקום לטיפול אנטיביוטי באריתרומיצין עוד לפני שיתקבלו תוצאות הבדיקה? איך מפסיקים את השיעול הזה ומחזירים אותי לאורח חיים נורמלי (שכולל שינה בלילה)? אני אמא לתינוקת בת שנה וחודש, שקיבלה את שלוש המנות של החיסון המחומש, אך עדיין לא קיבלה את חיסון הדחף (התחלנו עם החיסונים באיחור של חודשיים ולכן הכל נדחה). האם יש סיכוי שהיא תידבק? האם אני יכולה לעשות משהו כדי למנוע זאת? תודה מראש!
שלום בילי, שעול עקשני בגיל 33 יכול להיות ביטוי למחלת השעלת (גם אם חוסנת בילדותך כנגד המחלה), או ביטוי לבעיה אחרת (כגון זיהום נגיפי לא ספציפי של דרכי הנשימה העליונות). 2. סביר אפוא שעד לקבלת תוצאת בדיקת הדם את יכולה להמשיך לקחת את האריתרומיצין שנרשם לך (בפרט אם את חשה הטבה בעזרת טיפול זה). 3. היות ועדיין אין לך אבחנה, לא נראה לי שיש מקום לרוץ ולתת לתינוקת שלך זריקת דחף נוספת כנגד שעלת, היות ו- 3 הזריקות שהיא כבר קיבלה צריכות להגן עליה גם אם בדיעבד יתברר שאת סובלת ממחלה זו. הרבה בריאות אפי
שלום אבקש לדעת מהו פרק הזמן שאדם מבוגר החולה במחלת השעלת מדביק את סביבתו. שאלת ההדבקה מתיחסת בעיקר לגבי תינוק שאך זה נולד,בן ימים ספורים. כמו כן מהו הסיכון לגבי אישה בהריון השוהה במחיצתו של חולה בשעלת ? תודה שושי.