שאלת המשך לתשובתך בנוגע ל-Dengue Fever

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/06/2002 | 15:26 | מאת: מורן

אפי שלום, במידה ועלי לנסוע לבנגקוק לצרכי עבודה כיצד ניתן להקטין את הסיכוי להדבקות חוזרת במחלה. כיצד ניתן לקבל מידע על איזורים בהם המחלה נפוצה. כמו כן, האם היית מגדיר נסיעה זו (כחודש) כמסכנת חיים והיית ממליץ לבטלה?

שלם מורן, האמצעי היעיל ביותר להמנע מהדבקות ב- DENGUE היא נקיטת אמצעי זהירות מפני עקיצות של יתושים (כיסוי גוף, מריחת חומר דוחה יתושים, שינה תחת כילה וכד'). מידע על האזורים בהם המחלה נפוצה אפשר לקבל בכל מרפאה של מטיילים בארץ (ואני מניח שגם באינטרנט). לגבי האפשרות של ביטול הנסיעה- זו שאלה שאינני יכול לפתור עבורך: את צריכה לשקול את הרווח (הפוטנציאלי) שלך מול הסיכון שאת לוקחת בנסיעה כזו (ולא רק מבחינת האפשרות ללקות ב-DHF). אני יכול רק לנסות לעזור לך בהצהרה כמו "אם אני הייתי במקומך הייתי כן נוסע". הרבה בריאות אפי

04/06/2002 | 23:42 | מאת: סיגל

מורן שלום, אני יכולה לומר לך שאני חליתי בקופנגן, בתאילנד, (בצד של השקיעה) אם זה יעזור לך, אל תשהה שם.

מנהל פורום מחלות זיהומיות