לד"ר אפי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

04/06/2002 | 18:41 | מאת: רוני

אפי שלום. היום נבדקנו ביתי הקטנה ואני. עשינו שיקוף ריאות ובדיקת דם. את השיקופים קיבלנו היום ואת בדיקות הדם לא. שני השיקופים די דומים במוקדים של הדלקת אחד לשני ושניהם יחד דומים לזה של בני מאתמול. בכל אופן, התוצאה היתה שאני קיבלתי תרופה בשם רוקסיטרומיצין למשך שבועיים. ביתי בת העשר קיבלה תרופה בשם אזניל (אריתרומיצין) למשך שלושה ימים. ולהזכירך בני בן הארבע עשרה קיבל אריתרו-טבע (אריתרומיצין) למשך עשרה ימים. האם יש סיבה לדעתך לשוני בין התרופות והשוני בין משכי נטילת התרופות??? תודה וברכה.

שלום רוני, שלושת התרופות שהזכרת שייכות לאותה קבוצה (מקרולידים), ומשך הטיפול המומלץ בהם תלוי באופי החיידק/המחלה עבורם הם ניתנים: לדלקת ראות הנגרמת ע"י קלמידיה, למשל, מומלץ לטפל בין 14 ל- 21 יום (אך אני עדיין ממתין להוכחה שאמנם זהו החיידק ה"אשם" בתלונותיכם). הרבה בריאות אפי

04/06/2002 | 20:11 | מאת: רוני

אני מודה לך על תשובתך. לצערי לא אוכל כנראה לשכנע את הרופאים (למרות שביקשתי לבדוק לעומק) לבדוק נוגדנים לכלמידיה. לדברי רופא המשפחה שהייתי אצלו, אין צורך לדעת בדיוק, מכיוון שהתרופה מטפלת במיגוון זיהומי ריאות. זהו. לכן לא אדע כנראה לעולם מהו המיקרוב שממרר את חיינו לאחרונה. אגב, אם שלושת התרופות פועלות באותו מישור, מדוע אם כך, לא ניקח כולנו את התרופה שניתנת לשלושה ימים בלבד? תודה

מנהל פורום מחלות זיהומיות