המשך לשאלה מחלות מין

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/06/2002 | 11:23 | מאת: עדי

האם כדי להבדק בכל זאת בבדיקת מחלת האיידס למרות הסיכויים הנמוכים?ומתי?.נאמר לי שגילוי מוקדם יכול למנוע את התפשטות המחלה.האם זה נכון? ומה זה גילוי מוקדם? בתודה מראש

שלום עדי, אני ממליץ לכל אדם שקיים יחסי מין "מדאיגים" לבצע בדיקת איידס (אני אישית עשיתי את הבדיקה מספר פעמים לפני כעשר שנים כשהייתי שותף למחקרים בתחום האיידס והייתי בסיכון להידקר ממחטים של חולי איידס). לגבי העיתוי- הייתי מיעץ לך לעשות זאת כ- 6 שבועות לאחר המגע המיני ה"חשוד", או במקרה שאתה מפתח מחלת חום "דמוית שפעת", ולחזור עליה 3 חודשים לאחר המגע הזה. במקרה שהתשובה תהיה חיובית, חס וחלילה, זה ייחשב בהחלט כגילוי מוקדם (אצל מרבית החולים הזיהום מתגלה רק שנים לאחר ההדבקה) ויאפשר מתן טיפול אנטי נגיפי יעיל יותר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות