שאלה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/06/2002 | 14:41 | מאת: דנה

האם פרונקולים חוזרים בעור עלולים להיות קשורים לאכילת דג סלמון? תודה.

07/06/2002 | 20:38 | מאת: אלון

לא.

07/06/2002 | 23:22 | מאת: ד

אלון מה ההסבר שלך לכך

שלום דנה, ייתכן שהמילה "פורונקל" היא בעיתית בשאלתך- היות ובדרך כלל היא מתיחסת לשלפוחית מלאה מוגלה (ממנה צומח בדרך כלל חיידק) המתפתחת בעור, ולא ברור לי אם לכך כוונתך. עקרונית, אכילת סלמון (או כל מוצר אחר) אינה אמורה לגרום ל"פורונקלים" (כבהגדרתם הנ"ל), אך ייתכן והפריחה שאת מתארת אינה באמת פורונקל אלא משהו דומה לכך, ואם פריחה זו מתפתחת אצלך ת מ י ד לאחר אכילת סלמון, ייתכן מאד שזהו ביטוי אלרגי כלשהו לדג זה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות