הפטיטיס סי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/01/2002 | 13:30 | מאת: זהבית

שלום , לאבי בן ה 65 יש שחמת עקב הוירוס : 1.מהם דרכי הטיפול המומלצים ? כיום הוא מטופל בדרלין בלבד כדי להתמודד עם הדליות ותו לא. הרופאים טוענים שאינטרפרון למשל יעיל נגד הוירוס לפני שמתפתחת שחמת בכבד. ולא במצבו של אבי ,האם זה נכון ? 2.מהי מדיניות משרד הבריאות לגבי השתלות ? האם ישנו סף גיל ? האם השתלה מומלצת בגיל כזה ? ( לבד מהכבד הוא בריא לחלוטין ) 3.האם מומלצות כל התרופות הצמחיות למיניהן שמטרתן - "ניקוי הכבד" ? 4.האם עליו להימנע באופן מיוחד מעוד משהו חוץ מאלכוהול ?

זהבית שלום, השאלות שלך בנושא הטיפול בשחמת הכבד (CIRRHOSIS) הן חשובות, אך אני- כזיהומולוג- אינו הכתובת הנכונה לקבלת התשובות לכך. הקשר ה"זיהומי" של שאלתך נוגע בסיבת היווצרות מחלה זו, במקרה של אביך כנראה ע"י נגיף ההפטיטיס סי (HCV), ובשלב שבו כבר נוצרה שחמת הכבד (שמשמעותה- שינוי חלק מרקמת הכבד התיפקודית לרקמה לא- תיפקודית)- הטיפול בסיבה (דהיינו בנגיף ה- HCV עצמו) הוא אמנם מאוחר מדי. הרבה בריאות אפי

22/01/2002 | 14:29 | מאת: זהבית

יש פורום אחר שיכול להתיחס לשאלותי?

מנהל פורום מחלות זיהומיות