יחסי מין לא בטוחים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/06/2002 | 00:55 | מאת: נחמיה

לפני ימים מספר, קיימתי יחסי מין עם יצאנית עם קונדום. לאחר כיומיים נהיה לי דלקת בגרון.לא קיימתי מין אורלי אבל יתכן שהיד שנגעה באיבר המין שלה הגיע לאחר מכן לפה.ניתן לציין שכשקיימתי מין אורלי עם אשתי לשעבר, תמיד סבלתי לאחר מכן בגרון.האם יתכן שנדבקתי באיזו מחלה? האם עלי ללכת להבדק ובאיזה בדיקות?

09/06/2002 | 14:10 | מאת: נחמיה

בנתיים ד"ר, הייתי אצל רופא המשפחה שאכן ראה שהגרון אדום. הוא נתן לי לעשות משטח גרון ועם התוצאה עלי ללכת לרופא אף אוזן וגרון.לדעת הרופא אני יכול להיות לא מודאג. האם כך? בקשתי ממנו בנוסף, בדיקת HIV לפי המלצתך בפורום לעוד חודשיים ימים. האם אני צריך לעבור בדיקות נוספות? בייאושי כי רב. בתודה מראש על תשומת הלב. נ.

שלום נחמיה, הבעיה עם משטחי הגרון (כגון זה שעשית) היא שהלבורנט מחפש רק STREPTOCOCCUS מקבוצה A (שהוא החיידק השכיח כגורם לדלקת גרון חיידקית), בעוד שאצלך יש מקום לחשוש לא רק מ- HIV אלא גם מזיבה (שהיא מחלת מין היכולה גם לגרום לדלקת בגרון). לאור זאת, אם הסימפטומים שלך ימשיכו, ואם תרבית הגרון תדווח כשלילית (מבחינת הסטרפטוקוקוס)- עליך לבקש מהרופא א.א.ג. לחזור על התרבית ולציין על טופס הבקשה את המילים "חשד קליני לNIESSERIA GONORRHEA". הרבה בריאות אפי

09/06/2002 | 22:14 | מאת: נחמיה

ראשית, תודה על התשובה.אם אכן זאת זיבה, האם ניתן יהיה לגלות זאת במשטח גרון? בחיפוש שעשיתי בנט עליתי על שתי תרופות פניצליניות 1. AMPICILLIN והשניה הזרקת רוציפין.מהו משך הטיפול האנטיביוטי? האם יש תרופות נוספות, ומה היעילה ביותר? ובקשר להתנהגות יומיומית: כלים סכום וכו, תודה מראש.

מנהל פורום מחלות זיהומיות