הרפס, יבלות וייאוש

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/06/2002 | 15:47 | מאת: נועם

שלום לך דוקטור. אני נושא הרפס 2, כלומר הרפס באזור איבר המין. וכמו כן יש לי די הרבה יבלות בבסיס הפין והערווה. לאחרונה, יש לי פצעים בצד הפנימי של הלחיים כלומר בתוך הפה, מה שגרם לנפיחות וכאבים. זה עובר לי בימים האחרונים. הפצעים נראים כפצעים לבנים או אדומות. מסתבר שזהו גם סוג של הרפס הפה. הלכתי לרופאים. אחד נתן לי משחה, אחד נתן לי אקצילוביר, אחד אמר שאין מה לעשות. הפצעים באיבר המין מופיע כל הזמן. אפילו אם נרפאתי, מספיקה פעם אחת של קיום יחסי מין או אוננות על מנת שהפצעים יחזרו ! היבלות מטרידות אותי בגירודים עזים. אני עייף נפשית. חיי המין שלי נפגעו כל כך. ואני מיואש. הייתי באמת רוצה לדעת תשובות ברורות ולא מעורפלות בכל המקומות שפניתי אליהם. אתה הכתובת האחרונה שלי ככל הנראה, או רופא פרטי שייקח ממני מאות שקלים ועם זאת יספק לי תשובות ?! 1) אומרים כי נטילת אקציצלובר למשך שנה יעזור לי? הדבר נכון? איך אפשר למנוע פצעים אחרי כל פעם אחת של הנאה ??! 2) מה עם הרפס הפה? 3) היבלות? יש דרך אחרת מאשר חנקן נוזלי? אינני מסוגל לעבור טיפול זה באזור איבר המין שהוא כל כך רגיש. 4) חשבתי לאחרונה לפנות לטיופ הומותאפי. או רפואה אלטרנטיבית. היש לך מידע בנדון? אודה לך מאוד אם תוכל לענות לי ביתר פירוט ממני נועם.

שלום נועם, לשאלתך הראשונה והשניה- אם אמנם הפצעים באבר המין ובפה נגרמו ע"י נגיף ההרפס (ואין זה משנה אם מזן 1 או 2) והם מופיעים אצלך בתכיפות- טיפול מונע קבוע באציקלוויר בהחלט יכול לצמצם בצורה משמעותית הן את תדירות הופעת ההתקפים והן חומרתם. לשאלתך השלישית- יבלות של אברי המין ניתנות לטיפול לא רק ע"י הקפאה (חנקן נוזלי) אלא גם בעזרת משחות שונות כגון IMIQUIMOD, PODOPHYLINE, או PODOFILOX, וכן בעזרת הסרה כירורגית. ולסיום- אינני מתמצא ברפואה אלטרנטיבית כך שתצטרך להפנות את שאלתך לגורם אחר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות